Legg ned hele driten!

I aviser og andre media har vi blitt gjort grundig kjent med de dårlige økonomiske tilstandene her i landet.  Vi har jo snart ikke råd til noen ting. Det er for eksempel varslet store innskrenkninger i Forsvaret.  Fellesoperativt hovedkvarter på Jåttå, Stavanger, skal legges ned og flyttes til Bodø. Ellers skal tydeligvis hele Sør-Norge ribbes for militær tilstedeværelse.  Og ideen er jo egentlig kjempegod, den.  Hvorfor ikke like godt legge ned hele Forsvaret?  Legg ned hele driten, og send forsvarssjefen ut i tidligpensjon.  Masse penger å spare!  Folk rundt om kring i verden er jo blitt så snille nu for tiden, og et trussel mot snille, lille Norge er helt klart fullstendig utenkelig. 

Men vi trenger ikke å stoppe der.  Hva, lite ressurser til politiet?  Mannskapsmangel? Folk som voldtas, eller utsettes for blind vold og annen hverdagskriminalitet?  Ikke noe problem.  Legg ned, så får folk klare seg som best de kan, være sin egen lykkes smed.  For når det ikke lenger er noe politi, er det heller ingen vits i å stå i kø for å anmelde noe som helst.  Ikke kan vi klage over noe som ikke finnes, heller.  Og penger spart er penger tjent, penger som staten kan salte ned i utlandet. 

Ventelister i helsevesenet? Sykehuskrise? Ikke driv med dette smålåtne dillet med å legge ned enkelte avdelinger.  Legg ned hele driten! For når det ikke er noe helsevesen, så forsvinner også problemet med køer og ventelister.  Folk får leve sunnere, trimme og spise helsebringende føde.  De har løpt altfor ofte til lege og spesialist allerede.  Og penger kan spares i søkk og kav. 

Problemer i kollektivtransporten? Busser og tog som ikke kommer? Sild i tønne?  Få det vekk, legg ned!  Ingen kollektivtransport,  ingen køer eller klager.  Folk får begynne å gå.  Folk trimmer for lite uansett.  Og i vår internettverden trenger man vel ikke alltid å dra inn til byen for å jobbe?  Folk reiser alt for mye uansett.  Hvorfor kan de ikke holde seg hjemme? 

Og slik kan en fortsette.  Folk er i bunn og grunn noe sabla heft.  Kostnader på to bein, som attpåtil påberoper seg frekkhetens nådegave til å klage over tingenes tilstand.  Hadde det ikke vært folk, hadde kunne landet spart riktig så mye penger.  Nei, legg ned hele landet! Så sparer vi alt!

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
helsevesenet, kollektivtransport, legg, militær, ned, penger, spare, tilstedeværelse

21 comments


 1. Høres ut som administrasjonen på skolen min jo ;o) ! “Hva skal vi med studenter”?

  Synes vi kan sette hele Norge og nasjonaliteten og identiteten vår ut på anbud jeg, så slipper vi å ta ansvar for noe som helst!!

  Og så slipper “flaggproblematikken” som herjer i avisene og bystyrene rundt omkring.

 2. Hehehehehe,
  good one;-)

 3. avatar Dag Eigil

  Hva, er Ghostbuster en som hensleper sine arbeidsdager udi den pedagogiske virksomhet? Ska sei, en kollega!
  Ellers bør det i det hele tatt bli mer bruk av anbud, over alt! :-)

 4. avatar Dag Eigil

  Takker… :-)

 5. Vi er et lutfattig land. Se på (magelen på) infrastrukturen i dette landet. Oljepengene er ikke verdt en dritt så lenge de er bundet opp i aksjer og ikke kan brukes, mens vi venter på krakket lik det som utløste Depresonen i sin tid.

 6. avatar Dag Eigil

  Vi har jo aldri vært så fattige som etter at vi fikk oljen! Ikke råd til noen ting. Godt vi snart er ferdige med den…

 7. #1,5;

  Ghostbuster ER en av disse stakkars, uglesette studentene…
  Og sannsynligheten for at han hensleper sine arbeidsdager uti den pedagogiske virksomhet, når han en gang kommer DIT i livet, er minimal!

  Barn er tabula rasa, som må tuktes fra første stund dersom de skal vokse opp til å bli dydige, skikkelige samfunnsborgere! DEN oppgaven overlater jeg til andre; JEG har nok med meg SELV!

  Vi sier ja til anbud- overalt- i frekk kombinasjon med daglig konsultasjon med clairvoyante, orakler og tarotkort, slik at vi slipper å ta ansvar for noe som helst, og alltid har noen å skylde på- enten det går den ene eller andre veien!

 8. avatar Dag Eigil

  Mandig sagt! Slik svarer en person med faste prinsipper og klare planer! :-)

  Vi vil ellers snart også søke hjelp og støtte hos clairvoyante, spåkoner eller til og med hos denne telefonforbønns-fyren på Sørlandet, Pedersen var det visst…akk ja, det er mye å passe på!

 9. Jeg legges meg på is og våkner om hundre år for da er allting glemt (hva våkner en opp til tro .det vet jeg ‘et muslimsk Norge )

 10. avatar Dag Eigil

  Da kan det kanskje være en ide å ta med seg både hijab og niquab med seg i isboksen. Men vi får nå håpe at det ikke går så langt, da.;-)

 11. Evig eies kun det tapte 😛

 12. avatar Dag Eigil

  Dagen hint til Ibsen sier mye. :-)

 13. avatar Dag Eigil

  Grøss og gru…

 14. hehe *ler*

  her har du løsningen på alle problemer ;P

 15. Huff ja, stakkars fattige nordmenn! Dere har det virkelig ille! Røm landet, dere også!

  :)

 16. avatar Dag Eigil

  Legg det ned, ja! Det enkle er som kjent oftest det beste! :-)

 17. avatar Dag Eigil

  Man kan i alle fall begynne å lure litt av og til. Nei, vi kommer definitivt heller ikke til å stemme verken AP eller SV ved valget neste år… :-)

 18. Ta med de jævla bassengene i Oslo hvor annet hver er tomt. Det er til å grine over.

  Jeg har bodd i langt fattigere land hvor de klarte å ha vann i bassengene. Er det vann hos mairmog?

 19. Nå liker jeg deg ekstra godt…hehehe. Klar tale og halleluja.

 20. avatar Dag Eigil

  Ja, hvor intet er, har selv Keiseren tapt sin rett, som det skrevet står. Halleluja, ingenting å klage over når også svømmehallene er lagt ned. Ikke en gang for muslimene.

 21. avatar Dag Eigil

  Av og til sier selv en rølpeskribent som oss klart fra, vettu…! :-)

Leave a Reply