Hva er det som er så himla kjekt med å knuse buss-skur?

Nok en uke, nok en mandag.  Vi vandrer som vanlig opp mot bussholdeplassen på vår til jobben – noen må jo holde de sabla hjulene i gang – og hva er det vi ser?  Ganske riktig: Nok en gang har barske og råsterke mennesker underholdt seg selv og andre med å knuse glassrutene i buss-skuret.  De virkelig tiltakslystne blant oss har fått utløp for testosteronbefengte virketrang, noe de gjør stadig vekk på ulike steder i byen, og vi står der og tripper i knasende glasskår, spredt ut over et etter måten stort område.  Bussen innfinner seg omsider, og på vår vei ned mot byen passerer vi minst ett annet buss-skur som er blitt herpet på tilsvarende måte.  Hva i H…… er det som går av folk, hva er det som er så fantastisk underholdende med å knuse disse glassplatene?  Komplette idioter på sub-analt aperonk-nivå, som nettopp har klatret ned fra trærne? Folk som sannsynligvis må få lønna si utbetalt i pappkort med bilder av hamburgere og bananer?  Nei, la oss få tilbake de gamle buss-skurene, de gamle, grå av betong, helt uten glassruter.  Så kan bavianene sparke og slå så mye de orker.  Eller hva med rett og slett å fjerne buss-skurene totalt?

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
buss-skur, glassruter, knuse, virketrang

26 comments


 1. Du burde prøve det engang, knuse buss-skur. Det er kjempeartig, og klirrelyden er kjempefin. Noen ganger går jeg fra skur til skur bare for å finne noe jeg kan knuse. Bra trim og!

  Men nei… jeg har lurt på det samme faktisk, hvorfor noen gjør det. Er utrolig barnslig, og meningsløst.

 2. avatar Dag Eigil

  Joda, trim er viktig, ingen tvil om det. :-)
  Men det må da være måte på trim…

 3. Det samme har jeg lurt på mange ganger. Det er sannsynligvis de samme personene som finner det strengt nødvendig å enten knuse en toalettskål, eller stappe den full av papir. De personene som medfører at vi andre må sitte på et kaldt metalldo uten ring (når det blir byttet ut med metalldo, er finner de ut at de skal røske av ringen).

 4. avatar Dag Eigil

  Det dreier seg nok ganske sikkert om samme kategori mennesker (?), ja. Festlige folk, det der…

 5. Jeg lurer litt på hva som skjedde med de gode, gamle, grønne skurene, som ikke kunne knuses… Eller de betonggreiene… De som var i en del…

  For, greit at det ser estetisk pent ut med glasskur, det må da uansett være billigere å ha de stygge grønne skurene som ikke er knuselige?

 6. avatar Dag Eigil

  De ble vel rett og slett utrangert. Ikke så fancy, vettu, ikke så lett å ha reklameplakater på dem, etc.. Mener vi så et eksemplar av den gode, gamle sorten som en hangout for uteliggere et sted…akk ja. Men verden går jo framover.. :-)

 7. Jeg irriterer meg over de gamle skura, for de har ikke noen “åpning” på sida så man ser når bussen kommer.. Men de kunne i allefall ikke knuses, da. Det var de bra på :-)

 8. avatar Dag Eigil

  Da måtte man fra tid til annen forlate buss-skurets lunhet, og geråde ut i elementene for å se etter bussen. Trim og spenning. Det er i alle fall 2 ting på en gang… :-)

 9. Du spør: “” Hva er det som er så himla kjekt med å knuse buss-skur? “”

  Catalyzator svarer: Det er et utrykk for å bevise sin nærhet i genetisk forstand til våre forfedre som hang i trærne og slo seg på brøstet mens de pilla seg baktil i den kløende endetarmen som var befengt med innvollsnyltere.

  Enkelte mennesker har nemlig fremdeles svært mye av denne prototypen ulmendes under sin kamuflerende overfladiske manikyr….

 10. avatar Dag Eigil

  Vi takker for din skarpsindige kommentar, du har tydeligvis sett sammenhengen. Vi hadde nok også mistanker i samme retning… :-)

 11. avatar Laluna_0

  samme type kategori mennesker som stjal den nye,fine sykkelen min for et par måneder siden. Primitive folk! Nesetippen sin er det lengste stakkarene klarer å se framover.

 12. avatar Dag Eigil

  Ikke mye empati å spore der heller, nei! Egoistisk holdning. Men du har kanskje en romslig økonomi, og dertil en skikkelig forsikring…? :-)

 13. avatar tilskuer1

  Å knuse busskur er terapi!

 14. avatar Dag Eigil

  Finn deg heller en terapeut!

 15. Det er irriterende )

 16. avatar Dag Eigil

  Så absolutt irriterende! Og lite egnet til å skape trivsel for folk flest.

 17. avatar Laluna_0

  Romslig økonmi er vel ikke akkurat noe jeg kan skryte på meg nei.Men jeg har nøyaktig nok til å klare meg bra nok og jeg lider ingen nød.

  Men jeg fikk ny sykkel av min svigerfar.Han er verdens beste
  (altså ikke KUN fordi han kjøpte ny sykkel , så det er sagt,hehe)

 18. avatar Dag Eigil

  Det er godt det finnes snille folk som kjøper sykler, herunder snille svigerfedre. Vår svigerfar døde dessverre i januar. Han var faktisk en sabla ok fyr. Vi savner ham.

 19. Ja hvorfor trenger noen i det hele tatt å ødelegge? Det være seg busskur, hive boss rundt omkring, stjele, skyte med luftgevær på lysarmatur osv. osv.
  Jeg har bare ikke skjønt det, mulig det er min iq det er noe galt med.

  Kondolerer med svigerfaren. Vondt det der, og savne det gjør en ja. Jeg mistet min pappa for ett år siden i januar. Det er sjokk. Har heldigvis mange gode minner, og det høres det ut som dere også kan ha. Siden han var en sabla ok fyr ;-).

 20. avatar Dag Eigil

  Vi lar oss også irritere over folk som forsøpler på andre måter, så som de som bare er helt nødt til å kaste masse søppel og dritt rundt miljøstasjonene, der det bare skal kastes glass, metall og plast. Det er jo knapt så vi ser miljøstasjonene igjen noen ganger for bare boss, herunder utrangerte kjøleskap og annet skrot.

  Ellers er det trist når ens kjære forsvinner fra jammerdalen. Det blir tomt, på et vis. Men det er jo livets gang. Det er i alle fall mange som hevder det. Fortsatt fin kveld… :-)

 21. Hva med å innføre et slags “sosialt sertfikat”, på samme måte som en er nødt til å avlegge teoretisk og praktisk prøve + teorikurs når en skal ta sertifikatet…?

  Shitkidsa må, fra 12 års alder, jevnlig bevise at de behersker sosiale spilleregler og at de innehar sosial kompetanse! Dersom et MINSTAKRAV av slikt IKKE vises, nektes shitkidsa visse privilegier i samfunnet!

 22. avatar Dag Eigil

  Det ville i alle fall vært noe som svir! I tillegg kunne de fått rydde opp etter seg, og gjerne betalt litt av kostnadene for knust glassplate. Det irriterende er jo at man så sjelden får tak i dem!

 23. Det er faenmeg SÅ lite disiplin i det norske samfunnet i dag, at jeg blir helt kvalm!! Både blandt voksne og barn!!

  Men når alt som er normalt, skal patologiseres og kriminaliseres, så går det gjerne sånn…

 24. avatar Dag Eigil

  Du har et poeng der, Ghostbuster…og under slike forhold kan man jo gjerne bli litt opprørsk.

 25. Det er så unødvendig, kan de ikke prøve å gjøre noe fornuftig for an gangs skyld?

  Ha en god dag!
  -Argy

 26. avatar Dag Eigil

  Det burde absolutt være annet å ta seg til enn å drive hærverk, ja. Observerte ellers nok et knust buss-skur på vår vei til jobben i dag. Festlig. Ha ellers en aldeles fornydelig dag, med gode opplevelser! :-)

Leave a Reply