Finnes det en form for liv også etter fylte 50?

For oss som har kommet inn i de personlige 50-årene blir det gjerne til at man stopper opp og tenker litt. Det er en del ting en faktisk kan løpe fra her i livet, eller komme seg bort fra med en hvit (?) løgn eller tre. Ganske mange, faktisk.  Sin egen fødselsdato er ikke en av dem.  Som en av livets absolutte konstanter står denne fast.  For undertegnedes vedkommende betyr dette altså at vi har rundet den berømmelige middagshøyden, og sikkert vel så det.  Ikke helt bra, det der  Og vi som jo er ung og sjarmerende til sinns og, i alle fall når vi unngår så vel speilet som kameraet, til skinns. Sånn egentlig, inni oss.  Er det i ferd med å bygge seg opp et misforhold her?  Er det noe som ikke stemmer, er det snakk om overgang eller undergang?  Finnes det en form for verdig eksistens også etter fylte 50, eller er vi i ferd med å anta museale kvaliteter, eller bli en parodi på oss selv?

Vi vet ikke helt.  Vi får tenkte grundigere gjennom saken, ta tiden til hjelp.  Gjøre det beste ut av det, på en måte.  Mange oppegående og hyggelige mennesker har allerede tråkket opp stien, og funnet veien videre.  Vi klarer det sikkert, vi også.  Og vi bør vel alle unngå å slå tiden i hjel.  Sikkert er det i alle fall at med tiden er det tiden som kommer til å slå oss i hjel.

Ha en fortsatt vederkvegende og for alle formål framgangsrik og ungdommelig kveld og uke!

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
50, fødselsdato, liv, middagshøyde, ungdommelig, vederkvegende

16 comments


 1. hæhæhæhæhæhæhæhæhæ ;)))
  Joda…det finnes en form for liv også for oss over femti. Tommel for hærlig innlegg ;)))

 2. Da spør jeg, som er i en annen panikkalder.. Finnes det liv etter fyllte 30??

 3. avatar Dag Eigil

  Takk, det var betryggende! Vi går morgendagen glad i møte…eller var det undergangsalderen…? :-)

 4. avatar Dag Eigil

  Rene ungdommen! Duggfrisk og fin! Liv, helse, skjønnhet og framgang og alt det der… :-)

 5. Livet etter 50 er topp! Nyter hvert sekund, og lover å gjøre så godt jeg kan med hensyn til å tråkke stien opp for de som kommer etter.

 6. avatar Dag Eigil

  Høres bra ut! Vi tråkker vårt beste, vi også. :-)

 7. Det er heldigvis en neva år til jeg finner ut det der *sukk*… gruer meg… (‘o’) ær’e fali ?

 8. Grøss, -ikke spør… Nå har jeg jo bare så vidt vent meg til å være på “feil” side av 40tallet….! Ikke for det, -det ble mye bedre enn fryktet å fylle 40! 41 også, for den del…!! Hmmm, -kanskje det bare blir bedre og bedre, bedre og bedre!! 😀

 9. avatar Dag Eigil

  Høres betryggende ut, i det minste fra ditt synspunkt. Hilsen oss fra 50+. ved en av dem…men det går bra, alternativet tatt i betraktning! :-)

 10. avatar Dag Eigil

  Vi velger å tro det siste du nevner, selvsagt blir det bedre og bedre. SELVSAGT…..(var det noe hult og desperat i dette vårt lille rop?)

 11. jeg vil påstå at det bare blir bedre! Vi får en pondus som bare er positiv, og all den livserfaringen, da! DEN skal vi seile videre på, og det går så bra så!

  Våg å puste ut! 😉

 12. avatar Dag Eigil

  Takk for oppmuntring. Livserfaring og personlig pondus er nok noe verdifullt å ta med seg på den videre seilasen. Selv har vi nå alvorlige planer om å lette oss for noe av den mer fysiske sådanne. Så blir vi lettere å omgås, og lettere å hanskes med for omgivelsene, ikke minst for vår hustru – velsigne henne – vårt livs lys og vår sengs varmekolbe… Ha en fortreffelig uke! :-)

 13. #6,5: Varmekolbe?? har hun kommet i overgangsalderen, siden hun er så .. heit? 😉

 14. avatar Dag Eigil

  Hun er heit av natur! :-)

 15. Alder er kun ett tall har jeg hørt. Og min morfar sier at han føler seg som 18 fortsatt, selv om han nå har rukket å feire 80 år ++.
  Jeg tror det handler om holdning til livet, heller enn tall. Mitt inntrykk er at du så absolutt har holdningen som skal til for å få en sprek fortsettelse. Lykke til i alle fall.

 16. avatar Dag Eigil

  Vi takker for det. Joda, vi håper da endelig vi har de rette holdningene…til det meste! Ha en fin dag og uke! :-)

Leave a Reply