Rapport om uønsket hendelse – i dusjen!

I forbindelse med viktigheten av kvalitetssikring, vil vi dele følgende rapport om uønsket hendelse, opplevd av undertegnede, med dere, en historie fra den renvaskede virkeligheten: 
 Tid: 7. november, ca. kl. 15.15

Sted: En av de nye personaldusjene i verkstedbygget

Aktivitet:  Prøvekjøring av ny dusj

Det har i det siste vært sterkt fokus på renovering og modernisering av skolens verkstedsbygg, noe som har gitt seg utslag i hektisk og til dels langvarig aktivitet.  Som en del av denne renoveringen skulle det nå endelig komme skikkelig garderobe og dusj for de ansatte, noe som selvsagt er udelt prisverdig.  Disse lokalitetene er nå på det nærmeste ferdigstilt, og når alt er klart, de resterende elevskapene fjernes, og det skal kun være tilgang for de ansatte.  Ikke lenger noen unnskyldning for å la være å gå eller sykle til jobben, med andre ord.  En smule svett og guffen både her og der etter en heftig morgentur på sykkel eller apostlenes hester?  Ikke noe problem, en rask renselse i en av de lekre og velutførte dusjene for ansatte, og man er atter en gang like frisk i dusken som i dasken.  I alle fall trodde vi at det var slik det forholdt seg.  Men vi er jo naiv.

Medbringende håndkle, såpe og for øvrig alt til faget henhørende, var vi ved godt mot da vi entret en av personaldusjene i dag.  Jaha, dette så jo lovende ut, de fleste elevskapene var nå fjernet, det var låsbare dører i dusjrommet, alt så greit ut, men vent!  Hva er det vi ser?  Enda et elevskap, eller i alle fall et skap, komplett med hengelåser og det hele, inne i selve dusjrommet?  Ennå?  Vel, vi lar oss imidlertid ikke affisere av slike detaljer, så vi låser døren, avfører oss samtige klesplagg og skrider til verket.  Da banker det på døren.  "Neiiii, pokker og", hører vi utenfra. Vi kremter, i så hører vi at det rasler i nøkler.  Hva pokker, har noen tenkt å låse seg inn, mens vi står der i bare nelliken?  En elev?  En av håndverkerne?  Går det an?  Vi hever stemmen en aldri så liten smule, og ber den potensielle inntrengeren på en bestemt måte om å fjerne seg, noe han gjør. 

Det er ingenting i veien med vannet eller selve dusjopplegget. Riktignok observerer vi at rommet er noe spartansk utstyrt, med det er jo en stol der, samt skapet.  Ingen hyller, ingen kroker på veggen til å henge klær og slikt på.  Vel. Klærne på stolen, skoene på gulvet, med sokkene oppi.  Vi er jo en veloppdragen person med diverse gode egenskaper, i alle fall liker vi å tro det selv.  Vi ser rimelig dårlig uten briller, vannet suser og bruser, men vi blir plutselig obs på at noe uønsket er i ferd med å skje.  Det later til at sluket ikke er i stand til å ta unna vannet i skikkelig monn.  Det bygger seg opp, og plutselig flommer vannet inn der hvor skapet og stolen står.  Dassvåte sko og sokker.  Skjorta henger litt ned fra stolen, det er rett før det går helt galt.  Vann under og rundt skapet.  Vann som renner ut under dusjdøra og ut i gangen.  Det er bare til å stenge av dusjen og gå i gang med å berge stumpene.  Vi vasser fram mot stolen, og greier til overmål å velte underbuksa ned i flomvannet.  Vel, det får stå sin prøve.  Tentativ tørking, med halvvått håndkle, på med buksa uten noe under, får håpe det beste.  Vri opp sokkene, på med skoa, samle sammen sakene, komme seg ut.  Vi ble da på sett og vis ren, en dusjeseansen ble i beste fall en blandet fornøyelse.  Skal det virkelig være slik?  Vi velger uansett å melde dette inn som en uønsket hendelse.  Ha en for ellers for alle formål renvasket dag!

 

 

 

 

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
dusjen, hendelse, stumpene, tentativ, underbuksa, uønsket

2 comments


  1. Huffa meg!!!!!!!!!
    Uønsket hendelse, ja. Men det positive er at du fikk vasket sokkene dine i samme slengen!

  2. avatar Dag Eigil

    Ja, du sier noe. Det er sannelig fordeler med alt! :-)

Leave a Reply