Fett nok om våren!

 

Har dere der ute noen gang følt at det liksom begynner å bli fett nok, på en måte?  Ja, misforstå for all del ikke.  Vi er jo selvsagt fullstendig på det rene med at langt de fleste av dere framtrer som slanke, sunne og velproporsjonerte mennesker, som nærmest strutter av sunnhet og energi.  Men etter å ha drevet med den sedvanlige, vinterlige Buddha- buildingen, den norske regn- og sørpetidens sørgelige resultat, er det liksom fett nok, på en måte. 

 

Det er påfallende at såpass mye av det som fyller menneskers opplevelsessfære, er relatert til dette med å innta mat og drikke.  Til å begynne med, i riktig steinaldergamle dager, dreide deg seg nok for det meste om å overleve.  Men vi kan likevel regne med at mye av de drev med som kunne regnes for trygghetssøkende, sosialt samvær, endog kos, hadde å gjøre spising og drikking, gjerne rundt det trygge og varme bålet.  Og da Itzramul, en dag fant ut at mammutkjøttet smakte pokker så mye bedre etter at han hadde holdt det en stund inne i flammene, tok det nok helt av.  Man begynte å tilberede maten, må vite.  Nok en forskjell mellom mennesker og dyr oppstod, slik som man fortsatt kan se: Dyrene eter, mens mennesket inntar sitt måltid.  Kanskje uten kniv og gaffel i starten, men alligavel.  Evnen til å lagre solide mengder kroppsfett var nok utelukkende positivt i de dager.  Det var et tegn på at de kunne overleve i matmessig trange tider, de tjukke var ”survivors”.  Det var tider det, folkens.  Nå er situasjonen en helt annen. 

 

I Bibelen kan vi lese om hvordan Jesus mettet de 5000 i ørkenen med noen små brød og et par fisker.  Egentlig var det mer enn 5000, siden quinder og børn kom i tillegg.  Et skikkelig matkick, med andre ord.  Men såpass viktig er det med mat at nevnte matstunt ble nedfelt i Den hellige skrift.  Ikke verst.  Hvis Jesus skulle forsøkt seg på noe tilsvarende i dag, ville han nok heller ha samlet de 5000 pluss pluss i Byparken, og mettet dem med en BigMac og en flaske Coca Cola.  Og gratis framvisning av ”Mannen som elsket Yngve” på storskjerm, sponset av SR-bank.  Men det vil nok kanskje gå en stund ennå før Jesus kjører sitt store tilbakekomst-show.  En gang trodde vi så smått at noe slikt var på gang.  Vanvittig mye trafikk på veiene, skikkelig trafikkaos, og det på en ganske alminnelig søndag.  Vill parkering over alt.  Et øyeblikk trodde vi faktisk at Jesus skulle manifestere seg i Byparken, og kanskje det til og med var noen gode hamburgere å få. Med mye løk.  Og så var bare en fotballkamp!

 

Uansett er det vår, og vi har det fett nok.  Alle dere sunne og velformede der ute, som knapt har vært i nærheten av verken harmburgere, cola, pizza eller øl de siste 24 måneder, og som overlever vinter og mørketid uten påtakelig volumøkning, wish me luck! 

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
byparken, fett, hamburger, jesus, nok, øl, våren, volumøkning, yngve

12 comments


 1. Jeg ønsker deg lykke til c”,)

 2. avatar Dag Eigil

  Vi takker og bukker. Håpet er at vi også denne gangen skal klare å bli lettere år omgås…men det er ikke lett…akk ja! :-)

 3. Å du, jeg også trenger luck, en god del også. Og om du tror at sommeren blir noe bedre, med is, grilling og utepils (for den som liker det), for ikke å snakke om jordbær med masse sukker og fløte på, så dessverre…. ingen trøst i sikte. Standhaftighet, kom til meg, her skal du motstand finne 😉

  Men lykke til i alle fall, både til deg/dere og meg :-)

 4. avatar Dag Eigil

  Det vil nok som oftest gå bra. Vi veloppdragne og pene mennesker med kultur og manerer innehar som kjent den nødvendige ballast med viljestyrke som skal til for å bli “lettere i hamsen”. Jordbær uten fløte og sukker, pils kun ved festlige anledninger…undsoweiter, men det er jo mange festlige anledninger, da… 😉

 5. Jepp, mange festlige anledninger. Og ikke vet jeg om jeg er dannet nok til å oppføre meg heller (kniis), er mer av den nytende sorten tror jeg. Derfor holder jeg på å prøve å finne noe annet jeg kan nyte, fortrinnsvis lovlige saker. Fjellturer f.eks, ikke så verst, absolutt å anbefale.

 6. avatar Dag Eigil

  Det er nok noe der, ja. Man må rett og slett bruke flere kalorier enn de som tas inn. Vi er ikke noen stor tilhenger av gymnastiske aktiviteter med mye “unpleasant bending”, men skikkelige fjell- og markaturer har vi sans for. Uten planker på beina, naturligvis.

 7. avatar Dag Eigil

  Takker så mye for det. Det kan trenges… :-)

 8. Akk ja, de kiloene…

 9. “…- Hvis Jesus skulle forsøkt seg på noe tilsvarende i dag, ville han nok heller ha samlet de 5000 pluss pluss i Byparken, og mettet dem med en BigMac og en flaske Coca Cola. Og gratis framvisning av ”Mannen som elsket Yngve” på storskjerm, sponset av SR-bank….”

  Hahaha… Genial fremstilling…. Ler så jeg griner her… 😉 Dagens høydare….;)

  YetiSweetings…;)

 10. Hehe, hyggelig at en virkelig slanke-ekspert setter pris på en smule slik humor…:-))

 11. avatar Dag Eigil

  Og ha en fortsatt herlig og slankende dag! :-)

Leave a Reply