På helbredelsesmøte med hemorrhoider – om hvordan vi mistet møtetroen

Det hender jo fra tid til annen at det arrangeres forbønnsmøter, endog hele møteserier, av typen ”Halleluja- og helbredelsesmøter”.  Vi har imidlertid ikke klart å mobilisere den helt store troen på slikt, og etter grundig sjelegransking, ikke minst etter et par solide foredrag her på Island av en såkalt ”endringspsykolog”, har vi nå kommet fram til at vår mistro til oventilstående muligens kan ha med preging fra tidlig barndom å gjøre.  Så derfor, altså, følgende lille fortelling fra virkeligheten.

 

I vår formodentlig grønne barndom for mangfoldige år siden var nabofruen sterkt religiøs og grepet av Ånden, og gikk ofte på ”kristelige møder” i Betania.  Der gikk hun sammen med en annen dame, likeledes grepet av Ånden.  En gang var det en ukelang møteserie i Betania, med forbønn og helbredelse og gode greier, og disse to kvinnfolka gikk på møter hver eneste kveld.  En gang spurte de vårt moderlige opphav om ikke hun også kunne tenke seg å være med, men hun nektet blankt.  ”Men de ber for folk hver kveld, og sannelig, de blir helbredet, og du med den der migrenen og ryggen din, hadde det ikke vært en ide?”  Ikke planer!  ”Du vet ikke hva du går glipp av”, sa damene.  Og hver dag kom nabofruen på døra og fortale om hvor herlige møtene hadde vært, med liflige beskrivelser om hvordan folk hadde blitt helbredet der og da fra både det ene og det andre.  Uten at det gjorde noe inntrykk.  Moderen var sannelig ikke den som tok alt for god fisk.    Inntil siste møtekvelden.  Nabokona kom ned til oss som vanlig, og moderen spurte om hvordan det siste helbredelsesmøtet hadde vært.  ”Å, forferdelig!  AT DET GÅR AN!  Der ber de om at Den Hellige Ånd måtte komme over dem, og at folk må komme fram til podiet for forbønn og helbredelse, og så kommer han der ekle Nilsen fram.  Og de spør om hva som var problemet, og så sier han høyt AT HAN HAR SÅNNE FORFERDELIGE HEMORRHOIDER!  Og så må han bøye seg framover, slik at forbønnslederen kan legge sine henger på det vonde stedet, og be om helbredelse!  Hele stemningen forsvant, det var som om Den Hellige Ånd forsvant rett ut av vinduet!”  Og så gikk hun.  Og vår tro på hallejujahelbredelsesforbønnsmøter ble aldri mer den samme.  Eller kanskje heller: Aldri det den aldri har vært!

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
betania, forbønn, forferdelige, helbredet, hemorrhoider

17 comments


 1. avatar Sofasliteren

  Hva, er ikke hemorrhoider god nok helbredelsesgrunn for den hellige ånd? Er ånden fintfølende?

 2. Ånden kjente kanskje ikke til problemet? :-)

 3. Hehehe :D)))))
  Makaløst godt eksemplar av en helbredelse uten sidestykke…. *flirer litt* :)

 4. avatar Dag Eigil

  Ja, helbredelse ved bønn er i sannhet ikke alltid like enkelt! Men det gjelder jo å ha en sterk tro… :-)

 5. Heh den enen sykdommen er vel ikke noe bedre enn ander;)
  Hemorrider vil også helbredes;)
  haha

 6. avatar Dag Eigil

  Det er rart med det, vet du. Men på den annen side skal jo intet menneskelig være ukjent for Gud. :-)

 7. Kan være honning gjør helbredelsen raskere, men på en annen side så kan jo tro flytte fjell… Så da kan det jo være troen flytter hemoroider også (får jo håpe de ikke dukker opp i pannen…)

 8. avatar Dag Eigil

  Ikke så gunstig med hemorrhoider under armene, heller… :-) For øvrig hørte vi en gang en person som ytret noe om at hemorrhoider også kan forekomme i vill form, og holde til i gress og kratt, a la flåtten. Og så hopper de opp til målet når man minst aner det…

 9. He he, veldig god historie. Vet du hvordan det gikk, ble han kvitt hemoroidene sine?

 10. avatar Dag Eigil

  Det beklagelige er jo at “dette seier soga ikkje noko om.”. Men siden Den hellige ånd etter sigende for ut av vinduet i ren frustrasjon, nærer vi en viss tvil… :-)

 11. He he he, ja ja, du får ha takk for lattern. Du skriver veldig bra, også liker jeg humoren din 😉
  Men søren altså, trodde jeg endelig hadde funnet noe som funka jeg…

 12. avatar Dag Eigil

  Vi takker for kompliment, hyggelig. Håper ellers at hagearbeidet og livet ellers går bra for deg! Ha en fortsatt fin kveld og uke. Her på Island er været rimelig kjølig og guffent, men så lenge det ikke regner, skal vi ikke klage. :-)

 13. Men for Herren er som kjent ingen ting umulig!

 14. Å hjelpes!

  Men det kunne vært værre… Han kunne hatt problemer med “snablen”…

  Hærlig historie.

  Ha en fortsatt god natt.

  :o)

 15. avatar Dag Eigil

  Huff, ja. Det hadde nok vært betraktgelig flauere..hehe.. :-))

 16. avatar Dag Eigil

  Eller som han som ble overkjørt av et vogntog: ALLE HJULA! :-)

Leave a Reply