Da vi møtte Jesus på Mallorca

"Se, der borte sitter sannelig Jesus"!  Vår hustru – velsigne henne – løftet noe overrasket blikket, fulgte vår pekende finger, og sannelig, der satt han.  Den moderne Jesus het ikke Kristus til etternavn, han het Martinez, Jesus Martinez.  Dagens Jesus hadde også et yrke.  Han var lydtekniker paa Ballermanns Bierstube i Playa de Palma, et sted med høy gemutlichkeitsfaktor und halbmeterlange Knackwurste, komplett mit Brot und Sauerkraut dabei.  Akkurat denne dagen var Jesus lydmann for firemannsbandet The Four Tops, kjekke, sorte, amerikanske menn med gode stemmer og kjappe danseføtter, som framførte svisker fra motown-sjangeren fra 60-tallet und so weiter. Ganske god underholdning mens ølet rant ned i varmen, ikke minst da de sorte med afrohår forsøkte å få øyekontakt med noe av de tyske turistene foran scenen.  Uten det hele store hellet.  Etter en stund tok de en liten pause, og det var da vi fikk vite at lydmann Jesus satt midt iblant oss.  Vår hustru – velsigne henne – var av den oppfatning at dette nok ikke var DEN Jesus, men bare en ganske vanlig mann.  Det har hun muligens rett i, men hvem vet?  Forrige gang han var frampå, vet vi jo hvordan det gikk.  Korsvandring og fin utsikt over Golgata og greier.  Denne gangen hadde man gitt ham jobb som lydmann, kanskje med mulighet til å utrette lydtekniske undere.  Og lyden var grei, den. 

Kanskje så vi ikke Jesus blant syndere og sikkert også noen ferierende tollere denne kvelden, men en Jesus var det i alle fall.  Hvorvidt han fikk godt betalt for innsatsen vites ikke, men uansett, som en klok mann en gang uttalte; "Doing God´s work doesn´t pay much, but the fringe benefits are beyond this world". 

Ha en fortsatt velvibrerende dag og uke! 

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
Uncategorized

8 comments


 1. Jesus bor i Trondheim.

 2. Ja, for det er Jesus her, og Jesus der, og Jesus her og der og der. For ham er intet umulig…

 3. …han har det med å være der det skjer :-)

 4. Akkurat som Heimværnet, overallt, altid.

  …trur egentlig HV har knæbba det ordtaket av Jesus :-)

 5. Jesus kommer plutselig tilbake!

 6. avatar Dag Eigil

  Hehehe… :-))

 7. avatar Dag Eigil

  Jesus er midt i blant oss der vi minst venter det, vettu.. :-)

 8. avatar Dag Eigil

  Og man vet jo aldri når og hvor! :-)

Leave a Reply